Ervaar oorlog en vrede in 1914-1918 in Diksmuide.

foto ijzertorenDe vernieuwde Ijzertoren en de Dodengang brengen het front weer tot leven. In de buurt kan je enkele militaire begraafplaatsen bezoeken. Ook in het achter ons gelegen "Oud Kaaskerke" liggen op de begraafplaats enkele militairen.Vanaf het kerkhof in Kaaskerke kan je te voet de nieuw aangelegde passerelle nemen die tot aan de Dodengang leidt.

Op het Duits militair kerkhof in Vladso brengen de beelden van het treurend echtpaar van Käthe Kollwitz de vredesboodschap uit.foto websiteOok de natuurliefhebbers hebben een ruime keuze in de buurt van Diksmuide.
Een bezoek aan de Blankaart in Woumen is zeker de moeite, je kan er onder leiding van een gids de fluisterboot nemen
waarbij je de rijkdom aan vogels kunt spotten. In het kasteel bevindt zich het bezoekerscentrum " De Otter", ook voor kinderen is dit zeker een aanrader. Het kasteel is tevens de start van het Blankaartwandelpad dat zich door de IJzerbroeken verderzet.

Lampernisse is één van de stilste plaatsen in Vlaanderen, onder leiding van een gids kan je dit ontdekken. Achter het kerkhof in Kaaskerke start het" stiltepad', dit loopt tot aan de Dodengang en symboliseert een passerelle van tijdens de oorlog.

In Stuivenskerke bevinden zich de Viconiakleiputten.

De pastorie is gelegen op 15 minuten van de zee en op 1 km van het centrum van Diksmuide.

Achter de pastorie loopt de prachtige fietsroute “ de Frontzate” gelegen in een spoorwegbedding tussen Diksmuide en Nieuwpoort.

Van dinsdag t.e.m. zaterdag
iedere namiddag tearoom tot 18u

Van dinsdag t.e.m. donderdag : 12-14u
Vrijdag en zaterdag van 12-14u & 18-21u
Gesloten op zondag en maandag

webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera